Is een bedrijfsuitje aftrekbaar?

Voor een leuke, gezellige sfeer waarin iedereen elkaar kent binnen het bedrijf, is het belangrijk om af en toe een bedrijfsuitje te organiseren. Een vraag die veel bedrijven hebben: ‘Zijn de kosten voor een uitje volledig voor de werkgever zelf of is een bedrijfsuitje aftrekbaar?’. Je leest er alles over in deze blog!

Pubquiz Utrecht Jozef eten en drinken Upbeatles
Photo: Bart van der Putten

Wat is WKR?

WKR staat voor werkkostenregeling. Volgens buitenbusiness.nl kunnen werkgevers hun personeelsleden met deze regeling tot het vastgestelde percentage van 1,2% van de totale bruto loonsom, onbelast van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren. Denk hierbij aan bedrijfsuitjes, personeelsfeestjes of etentjes. Tegenwoordig hoeft de werkgever de regeling niet per werknemer bij te houden, maar mag er één berekening over het hele bedrijf gedaan worden.

Bedrijfsuitje pubquiz Upbeatles Utrecht Nijmegen

Pubquiz als bedrijfsuitje aftrekbaar bij Upbeatles

Wanneer deze kosten boven het percentage van 1,2% uitkomen betaalt de werkgever 80% belasting over de vergoedingen. Een voorwaarde voor deze regeling is dat het uitje tenminste open moet staan voor 75% van het personeel of van medewerkers die tot een bepaald team binnen het bedrijf vallen. Uitjes of evenementen met een puur zakelijk karakter vallen buiten de WKR regeling (van Peer, 2020). Dus… is een bedrijfsuitje aftrekbaar? Ja, bij ons dus wel!

Mogelijk fiscaal aftrekbare bedrijfsuitjes bij Upbeatles

We hebben een breed assortiment aan bedrijfsuitjes: online (pub)quiz, pubquiz op locatie, een heerlijke foute muziekquiz, een filmquiz van bijvoorbeeld Harry Potter of Disney. Of wanneer het einde van het jaar nadert is een Top 2000 quiz met bijbehorende muziekbingo een leuk idee om je kerstborrel nog leuker te maken. Of als je het juist geluidsarm wilt doen, dan kunnen we zelfs een silent quiz of bingo doen.

Online quiz of hybride quiz als bedrijfsuitje

Wonen de werknemers van uw bedrijf in verschillende plaatsen in Nederland? Dan is het een mogelijkheid om de quiz (gedeeltelijk) online te doen. Een andere mogelijkheid is een quiz op maat over het bedrijf. Zo leren de werknemers het bedrijf (beter) kennen. De quizzen kunnen gespeeld worden op locatie (uw bedrijf) of op een andere plek, zoals een kroeg in Nijmegen of Utrecht voor het echte kroeggevoel. De bedrijfsuitjes van Upbeatles vallen onder fun evenementen en zijn niet zakelijk opgesteld, dus deze vallen binnen de WKR regeling. Alle bedrijfsuitjes van Upbeatles zijn aftrekbaar. In de meeste gevallen zijn de kosten niet hoger dan het vastgestelde percentage van 1,2%. Dit hangt natuurlijk wel af van het aantal FTE’s en de gehele bruto loonsom samen.

Meer informatie over de mogelijkheden en kosten voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met behulp van het contactformulier of bel naar 06-28824738.

Upbeatles Google forms blokken
  • 10+ jaar ervaren quizmasters
  • Eerste online pubquiz van NL
  • Audiovisuele en op maat gemaakte quizzen

Pubquiz organiseren?

Meer informatie