Vanwaar de naam Upbeatles?

Het zal geen verrassing zijn dat Upbeatles vooral een knipoog is naar de Fab Four, misschien wel de meest invloedrijke act uit de geschiedenis van de moderne muziek. Tegelijkertijd zit er nog een andere gedachte achter. In de Engelse taal betekent ‘upbeat’ zoveel als opgewekt en/of enthousiast. En dat is precies wat wij met onze quizzen beogen.

Upbeatles in Paradiso muziekquiz 2020
Upbeatles van pubquiz tot popquiz Utrecht Nijmegen

Quizzen voor iedereen

Wij willen namelijk dat meedoen aan onze quizzen voor iedereen leuk is, zowel voor de alwetende als het groentje. Wij spelen al jaren samen quizzen onder de naam Upbeatles en wij weten dus als geen ander hoe je een quiz leuk en interessant kunt maken.

Onze grote algemene kennis, mede dankzij het spelen van quizzen opgebouwd, komt goed van pas bij het in elkaar zetten van een quiz. Daarnaast zijn we, dankzij gemeenschappelijke interesses, gespecialiseerd in sport, film en muziek. Wil je op de hoogte blijven van onze quizzen? Bekijk hier dan onze agenda.

Upbeatles Jochem Geerdink Utrecht

Over Jochem Geerdink

Zijn eerste eigen singletje was Vriendschap van een zeker Utrechts bandje, Het Goede Doel genaamd. Tot die tijd was het vooral de muziek waar zijn ouders naar luisterden (bijvoorbeeld Led Zeppelin, Bowie, CSN&Y) die hij hoorde. Net als iedere in de jaren ‘80 opgroeiende tiener fietste Jochem langs de platenzaak om een papieren editie van de Top 40 op te halen en vervolgens gewapend met een cassettebandje zijn favoriete nummers op te nemen vanaf de radio.

Sindsdien is er niet alleen technisch, maar ook met Jochems muzieksmaak en –kennis én interesses veel gebeurd. Muziek is nog steeds een belangrijk interessegebied, maar ook film heeft een belangrijke plaats in het leven van Jochem. Door zijn gezonde honger naar informatie zit zijn hoofd bovendien vol met – vooral zinloze – feitjes. Kennis waar hij overigens meer aan heeft dan te gebruiken tijdens pubquizzen of om interessant mee te doen tijdens verjaardagen. Na eerst ruim vier jaar in dienst bij dagblad Metro, was hij sinds 2009 werkzaam als freelance journalist met een voorkeur voor muziek en film en als (concert)fotograaf. In januari 2018 besloot Jochem zich voortaan volledig op Upbeatles te richten.

Pascal Ninaber Upbeatles

Over Pascal Ninaber

Pascal is opgegroeid in de jaren ’80. Logisch dus dat zijn voorkeur uitgaat naar synthpop, new wave en breakdancemuziek. Op Oudjaarsdag zat hij gewoonlijk klaar met zijn cassettedeck op pauze, om de grandmix van Ben Liebrand op te nemen. Alle jaargangen van de grandmix zijn sindsdien op tape bij hem in het archief terug te vinden. Zijn muzieksmaak heeft zich sindsdien gelukkig weten te ontwikkelen. Hij heeft een lichte voorkeur voor bands als Editors, Pearl Jam, Muse, The Police en Joy Division.

Daarnaast is hij expert op het gebied van kennis over sport in het algemeen en Olympische Spelen in het bijzonder. Sinds de Spelen van 1992 in Barcelona verzamelt hij uitslagen van het tweejaarlijkse sportevenement. Met die in een grote database verwerkte uitslagen komt de opgedane kennis goed van pas voor quizzen.

  • 10+ jaar ervaren quizmasters
  • Eerste online pubquiz van NL
  • Video en audio ondersteuning

Pubquiz organiseren?

Meer informatie