Innovatie Award Gemeente Nijmegen

Innovatie Award Gemeente Nijmegen – Why

Innovatie Award, een introductie: in maart van dit jaar hebben we ons gehele bedrijfsconcept moeten omgooien van offline naar online. Op 15 maart vertelde de minister dat de horeca per direct gesloten moest worden om verdere besmetting met het corona tegen te gaan. Hoe verder? Voor ons was het snel aanpassen: vier dagen later waren we als eerste online te zien via een stream. Sinds 19 maart is Upbeatles ontploft en hebben we ondertussen vele tientallen quizzen gemaakt voor publiek en bedrijven.

Upbeatles online quiz corona

“Het antwoord op de vraag waarom we onze pubquizzen online zijn gaan streamen is heel makkelijk: we willen mensen graag een goed gevoel bezorgen! En als dat niet offline kan, dan doen we dat toch online! Wij zetten ons iedere keer weer bij elke quiz 100% in om nieuwe vragen te bedenken en er een gezellige en vooral leuke avond van te maken. Uiteraard is het ook onze broodwinning, maar dat is voor ons bijzaak. We willen graag het contact onderhouden met onze klantenkring. Gelukkig maakt de hedendaagse techniek dat mogelijk!”

Right To Play sportquiz Upbeatles 2020

“Het opstarten van dit hele online project was in het begin wel even lastig, maar we moesten wel! Er was een hele nieuwe manier van werken nodig. Ineens moesten we een camera aanschaffen, uitvinden hoe we de pubquiz kunnen uitzenden via een online medium en op een hele andere manier contact maken met onze kandidaten. Met behulp van een YouTube masterclass in streamen is het ons toch gelukt! Het mooie aan het online streamen is ook dat het snel opgezet kan worden. Op 15 maart hield voor ons het quizzen in horecagelegenheden op. Maar – mede dankzij de enorme exposure die we kregen – waren we op 19 maart om 20:30 al online met de eerste digitale quiz! Inmiddels zijn er vele anderen die onze voetstappen zijn gevolgd, maar dankzij onze innovatieve insteek kunnen wij met trots zeggen dat Upbeatles de eerste online pubquiz in Nederland initieerde.”

Innovatie Award Gemeente Nijmegen – How

Halverwege de zomer werden we gewezen op een speciale award die de Gemeente Nijmegen in het leven heeft geroepen. Deze award is bedoeld voor organisaties en bedrijven die zich tijdens de coronacrisis hebben onderscheiden op een aantal vlakken:

  • impact
  • bereik
  • snelheid van handelen
  • het op de kaart zetten van de stad Nijmegen
  • toekomstbestendigheid

We besloten ons in te schrijven en mee te doen met deze Award in de categorie digitalisering. Naast de erkenning en waardering staat er voor de winnaar ook een mooi geldbedrag ter beschikking.

Innovatie Award Gemeente Nijmegen juryprijs- en de winnaar is…

Op 24 september werden in het gebouw van NedTax de Awards uitgereikt. Gedurende een 90 minuten durende livestream (die helaas niet helemaal perfect liep) werden de winnaars van de jury- en de publieksprijs bekend gemaakt. Superspannend natuurlijk. Upbeatles stond in de finale met twee sterke concepten, maar uiteindelijk werd door de wethouder bekend gemaakt dat er maar één winnaar van het juryrapport kon zijn: UPBEATLES!!!! Naast het gewonnen geldbedrag voelt het geweldig om deze waardering van het publiek te krijgen.

Pascal Ninaber Upbeatles Innovatie Award Gemeente Nijmegen 2020

Maar dat was nog niet alles…

De livestream op 24 september werkte niet geheel naar behoren, waardoor het publiek niet kon stemmen op de finalisten. De uitreiking van die prijs kon pas na het tellen van de stemmen per mail worden voltooid. Op donderdagmiddag werden we om drie uur gebeld met de mededeling dat we ook deze Award op ons conto mochten schrijven. En zo gebeurde het dat we voor de tweede keer een bekroning op ons werk kregen. In één woord geweldig.

Upbeatles publieksprijs Innovatie Awards 2020

Het voelt voor ons bizar en geweldig tegelijkertijd dat we zoveel losgemaakt hebben in het eerste half jaar van 2020. Een heel groot dankjewel voor iedereen die op ons gestemd heeft en die met ons heeft meegespeeld.

  • 10+ jaar ervaren quizmasters
  • Eerste online pubquiz van NL
  • Video en audio ondersteuning

Pubquiz organiseren?

Meer informatie