Online quiz Upbeatles Op Je Scherm Quiz

Online pubquiz van Nederland op donderdag 19 maart 2020

Toen we afgelopen zondag besloten al onze activiteiten op onze agenda voorlopig te staken, zijn we gelijk gaan kijken of er online mogelijkheden bestaan om jullie toch te voorzien van een dosis quizfix. We zijn verheugd om te kunnen vertellen dat we donderdagavond 19 maart de eerste Upbeatles Op Je Scherm Quiz gaan spelen middels een livestream op onze Facebook pagina.

Upbeatles op je scherm online pubquiz

Livestream online quiz

We starten de livestream quiz rond 20 uur, in principe beginnen we een halfuurtje later met de quiz zelf. Omdat het de eerste keer is dat we zoiets doen, hebben we geen idee hoe lang het allemaal duurt. Verwacht alsjeblieft ook niet gelijk een soepel verlopende quiz, al doen we natuurlijk ons uiterste best om daar wel voor te zorgen. Mocht blijken dat het allemaal goed werkt, dan proberen we iedere twee à drie dagen een nieuwe livequiz te spelen.

Wat heb je voor de online quiz nodig?

Om deel te kunnen nemen aan de online quiz heb je sowieso een internetverbinding nodig. Daarnaast een scherm (laptop, iPad, televisie) met geluid om de livestream te kunnen volgen. Voor het doorgeven van jouw/jullie antwoorden heb je één smartphone per team nodig. Tijdens de livestreamquiz maken we gebruik van de app Kahoot!. Download dus vast die app op je telefoon als je hem nog niet hebt, deze heb je nodig om in te kunnen loggen in de quizmodule. We hebben speciaal voor de livestreamquiz een contract met Kahoot! afgesloten, zodat er maximaal tweeduizend deelnemers (lees: teams) tegelijkertijd mee kunnen doen. Tijdens de livestream geven we vervolgens de PIN waarmee je in de app kunt inloggen.

Update: de eerste online quiz van Upbeatles verliep technisch gezien niet helemaal goed. Wel hebben we ontzettend veel leuke reacties gehad. Meer dan 1100 teams deden de eerste keer mee.

Online quiz deel twee

De eerste editie verliep technisch wat minder, maar het plezier was enorm. Vooral de reacties na afloop waren niet te tellen op onze diverse Social Media-platforms. Van hartverwarmend, lief, grappig tot aan handige tips & tricks kwamen voorbij. Een greep uit de foto’s die op onze Facebook-pagina werden geplaatst.

Reacties online quiz Upbeatles YouTube
Upbeatles eerste quiz Kahoot
Huiskamer sfeer quiz lockdown Upbeatles

Goed, Kahoot was het dus niet helemaal. Dus hebben we besloten met een andere wijze aan de slag te gaan. Dit is de tweede keer een stuk beter gegaan, hoewel het een kwestie van trial and error blijft. Inmiddels hebben we een derde quiz gepland. Je kunt weer meedoen op 24 maart via ons kanaal vanaf 20.00uur.

Wat kost het?

Deelname aan de online quiz is helemaal gratis, iedereen mag meedoen. Wel kun je een donatie doen aan Upbeatles, mocht je dat willen. We hebben een donatiepagina gemaakt op geef.nl waar je jouw gift kunt achterlaten:

Upbeatles online quiz op de radio

Nadat we donderdag 19 maart aankondigden dat we een online quiz gingen streamen, hebben zowel Radio 1 en 3FM dit nieuws opgepikt. In het programma Spraakmakers van Jurgen van den Berg gaf onze quizmaster Jochem tekst en uitleg over onze eerste online quiz. We waren nog maar net klaar of 3FM en Radio 2 belde. Of we in de nacht een live pubquiz wilden presenteren in het nachtprogramma van Kevin van Arnhem. Heel erg leuk, want we willen graag wat terugdoen voor onze vaste deelnemers. Ook De Gelderlander besteedde aandacht aan ons.

Uitslag Upbeatles Op Je Scherm Quiz

De uitslag van de online live quiz vind je op deze pagina.

  • 10+ jaar ervaren quizmasters
  • Eerste online pubquiz van NL
  • Video en audio ondersteuning

Pubquiz organiseren?

Meer informatie