Beatles Quiz

Beatles pop-up Store

Het moest er een keer van komen; de Beatles Quiz door Upbeatles. Het is zonder twijfel één van de meest iconische – en vaak gekopieerde – albumhoezen uit de moderne muziekgeschiedenis: Abbey Road van The Beatles. De hoes met de Fab Four op het zebrapad is wellicht de meest iconische albumhoes van The Beatles. Het album bestaat in 2019 precies 50 jaar en ter gelegenheid daarvan werd in winkelcentrum Hoog Catharijne een heuse The Beatles pop-up store geopend. Want wie wil nou niet alsnog kennis maken met dit legendarisch album (met dat zebrapad) en dito band.

Beatles Quiz

Als slotstuk van die tijdelijke winkel, werd op zondagmiddag 13 oktober van 14.00 tot 17.00 uur de Ultieme The Beatles Quiz gespeeld. Wij werden door Universal Music Group gevraagd om een ultieme quiz over The Beatles te ontwikkelen en te organiseren. De quiz werd, geheel indachtig The Beatles, gespeeld met dertien teams van vier personen. Ieder team kreeg van ons de naam van één van de dertien albums uit de zogenoemde core catalogue van The Beatles toegekend. Het uiteindelijk winnende team speelde individueel een finaleronde om de Ultieme The Beatles kenner van Nederland te bepalen.

Presentator Leo Blokhuis The Beatles quiz

Een door Upbeatles samengestelde quiz over de Fab Four kon -afgezien van ons beide- maar door één persoon gepresenteerd worden, namelijk Leo Blokhuis. Dokter Pop mocht de door ons samengestelde quiz presenteren, wow wat een eer. Een pittige quiz bovendien, dus niet echt voor mensen die af en toe eens een plaatje van de band opzetten. We mochten het niet voor niets de Ultieme The Beatles Quiz noemen.

Presentator Leo Blokhuis bij de Upbeatles The Beatles quiz in Utrecht.

De Ultieme The Beatles Quiz winnaar: Ronald Verbarendse

Na 10 rondjes ploeteren, zweten en heel, heel hard nadenken kwam in de finale de Ultieme The Beatles kenner naar voren: Ronald Verbarendse. Hij mocht naar huis met de titel Ultieme The Beatles-kenner van Nederland, het bijbehorende bijzondere en unieke certificaat én de Sgt. Pepper’s platenspeler van Pro-Ject! Hulde, Ronald!

Sgt. Pepper’s platenspeler van Pro-Ject voor de Beatles Quiz van Upbeatles
  • 10+ jaar ervaren quizmasters
  • Eerste online pubquiz van NL
  • Video en audio ondersteuning

Pubquiz organiseren?

Meer informatie