Wijchen Kennisquiz 2017

Wijchen Kennisquiz 2017 vond op 24 april 2017 plaats bij Meneer Smit in Wijchen.  In een uitverkochte locatie streden dit jaar 15 teams om de titel ‘Wijchen Kenner 2017’. Na de succesvolle eerste editie van 2016 moest winnaar Harry Gerritz zijn ‘Jan Moors-wisselbokaal’ dit jaar zien te verdedigen.

Acht rondes in Wijchen Kennisquiz 2017

Acht rondes in Wijchen Kennisquiz 2017

De eerste ronde bestond dit jaar uit 20 bekende en minder (logisch) bekende logo’s van Wijchense instellingen of bedrijven. Uiteraard waren de namen van deze bedrijven niet te zien, zodat het een stuk moeilijker was om de logo’s te herkennen. Naast twee algemene kennisrondes was er dit jaar ook weer een sportronde, een geschiedenisronde en een tweede plaatjesronde. In deze ronde waren afbeeldingen te zien van bekende gebouwen in Wijchen en omstreken.

Wijchen Kennisquiz 2017 Upbeatles Meneer Smit

De muziekronde was dit jaar speciaal. Er werden tien fragmenten afgespeeld met de grootste hits uit een bepaald jaar. Deze jaartallen hadden op hun beurt betrekking op belangrijke momenten in de geschiedenis van Wijchen. Zo was er bijvoorbeeld Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato te horen. Dit was de grootste hit uit de Top 40 van 1994. Dit moest je dan zien te koppelen aan het feitje ‘1994: brand in het filiaal van Blokker‘.

Frans Schoenaker Wijchen Kennisquiz 2017 Upbeatles Meneer Smit

Nieuw dit jaar was de videoronde, waarbij vragen ondersteund werden door oude én nieuwe beelden van Wijchen.

Finale Wijchen Kennisquiz 2017

Het team met de hoogste score na acht rondes mocht, net als vorig jaar, de finale gaan spelen. Na acht rondes was de einduitslag als volgt. De winnaars van 2016 -Aan De Goeie Kant- speelden ook in 2017 de finale, wat op zich al een hele knappe prestatie is. Na een shoot-out werd team Woac derde en De Slurpers tweede.

Wijchen kenner Jan Sengers

In de finale werden tien vragen gesteld waarop de individuele deelnemers antwoord moesten geven. Vijf meerkeuze en vijf open vragen bepaalden uiteindelijk wie zich tot Wijchen Kenner 2017 mocht kronen. Na tien vragen waren er twee deelnemers met vijf punten. Dus ook hier moest een shoot-out aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Op de vraag hoeveel vierkante kilometer water officieel in de Gemeente Wijchen aanwezig is, gaf Jan Sengers uiteindelijk het dichtstbijzijnde antwoord. De Jan Moors-trofee voor grootste Wijchen Kenner 2017 ging dit jaar dus naar Jan Sengers.

Jan Sengers winnaar Wijchen Kennisquiz 2017

Uitslag Wijchen Kennisquiz 2017

Het was weer een zeer leuk feestje en een melancholische avond. In 2018 zal er ongetwijfeld weer een nieuwe editie plaatsvinden. Voor de volledigheid volgt hier nog de uitslag van de quiz op 24 april.

  • 10+ jaar ervaren quizmasters
  • Eerste online pubquiz van NL
  • Audiovisuele en op maat gemaakte quizzen

Pubquiz organiseren?

Meer informatie